A bontás mindig könnyebb, mint az építés!
Építs kreatívan, és küldd el nekünk!
menu

» Játszani belülről kell, nem pedig a külsőre koncentrálva «

Weboldal készítés gyorsan?

Manapság egy modern reszponzív weboldal nem kelt csodálkozást az emberekben, sőt alap elvárásnak tekintik. A régi és elavult grafikával vagy motorral rendelkező weblapokat nagy ívben elkerülik a felhasználók, hiszen használatuk ma már nem biztonságos.

Weboldal készítés gyorsan?

A weboldal készítés valóban pár napos feladat?

Akik azt állítják, hogy nagyon rövid idő alatt elkészítenek egy weboldalt, azokat óvatosan kell kezelni. Meg kell kérdezni, hogy pontosan milyen grafikával és milyen motorral kínálják azt. Ha azt mondják, hogy x sablon közül lehet választani, és már pár nap alatt elkészül, akkor el kell felejteni az adott céget vagy vállalkozást. Miért is?

Azért, mert aki nem foglalkozik a weblapjával, annak inkább ne is legyen. Ma már olyan erős a verseny minden szférában, hogy a weboldal készítés feladatát nem lehet rutin munkának tekinteni. A grafikát nagyon alaposan meg kell tervezni, hogy az eltérjen a konkurensekétől, sőt megbízhatóbb legyen, mint az addig fellelhető weboldalak.

Ha a grafika kész, akkor jön a szövegezés. Nem lehet pár mondattal és néhány ingyenes képpel mindent lerendezni. Az elfogadott tény, hogy az emberek nem szeretnek sokat olvasni, de ez nem jelenti azt, hogy nem kell megfelelő tájékoztatást adni a szolgáltatásról vagy éppen egy adott termékről. Az egyik legnehezebb feladat a weboldal megfelelő szövegezése, amit több szövegíró vagy az ügyfél egymaga végez.

Ha már volt szó a képekről, akkor azt is tegyük rendbe. Természetesen nem jó, ha már 100 weblapról köszön vissza ugyanaz az ingyenes fotó, mert az rögtön megkérdőjelezi a hitelességet. Ahhoz, hogy egy weboldal elnyerje a látogatók bizalmát, vagy teljesen egyedi képek kellenek, amit nem a szomszéd kisfiú, hanem profi fotós készít el, vagy prémium minőségű stock fotókat kell vásárolni.

Ha a fentiek mind megvannak, akkor még rendbe kell tenni a jogi részt is, hiszen a GDPR bevezetése óta kötelező a weboldalak adatvédelmi tájékoztatójának és a kapcsolódó jogi dokumentumainak elhelyezése is, amit szintén speciális adatvédelmi szakemberek végeznek el.

Mindezt összevetve nem biztos, hogy ez pár nap alatt, sőt pár hét alatt elkészül. Ha mégis, akkor vagy hiányosan, vagy trehány módon. Aki weboldal készítésre adja a fejét, alaposan nézzen utána, hogy mit is kap pontosan a pénzéért.


Címkék: HírekPromóciókWeboldal készítés Dátum: 2019-09-04