A bontás mindig könnyebb, mint az építés!
Építs kreatívan, és küldd el nekünk!
menu

» Játszani belülről kell, nem pedig a külsőre koncentrálva «

Webáruház készítésnél a szövegezés az első

A profi webáruházak mindent megtesznek azért, hogy a termékeikről a lehető legpontosabb tájékoztatást adják. Egyedi szövegeket, képeket, videókat készítenek, hogy a vásárlókat meggyőzzék arról, hogy amit eddig kerestek, azt megtalálták.

Webáruház készítésnél a szövegezés az első

Fontos az alapos tájékoztatás

Sokan azt hiszik, hogy ha webáruház készítésről van szó, az rutin feladat, és elegendő bérelniük, vagy éppen egy ingyenes motorral hajtott rendszert venniük. Egy webáruház esetén nem a motor és a technológia a fontos, hanem az, hogy a termékkínálata a lehető legprofibb módon legyen tálalva.

A webáruház készítés során nem feltétlenül a programozóké a legnagyobb feladat, hanem azé, aki a termékkínálatot és azok bemutatását végzi. Sajnos a legtöbb webáruház tulajdonos nem csinál mást, csak a nagykertől kapott adatokat betölti a saját rendszerébe, és azt gondolja, ezzel minden kész is van, ami a szövegezést illeti. Ez sajnos nem így van.

A legtöbb nagyker nem foglalkozik azzal, hogy az átadott szövegek formázása megfelelő legyen, sőt sok esetben a Google fordítóból kimásolt szöveget adják át a termékinformációkkal együtt. Ha egy ilyen termékkel találkozik a vásárló, nem fogja érteni a magyar nyelvű leírást, mert teljesen magyartalan, ha pedig jó a megfogalmazás, akkor a tagolás teheti nehézzé a befogadást. Éppen ezért még akkor is át kell fogalmazni ezeket, ha minden megfelelő, mert a többi kisker is ugyanezeket a szövegeket használja, és így a keresőrobotok ismétlődésnek tekintik majd a termékleírásokat, amik nem éppen előnyös helyezéseket vonnak majd maguk után.

A szövegek mellett figyelni kell a termék képeire, és ha van lehetőség, akkor a videók feltöltésére. Első körben megfelelnek a gyári bemutató videók, lehetőleg magyar nyelven, vagy magyarul feliratozva, de az a legjobb, ha „kicsomagolós” vagy „tesztelős” videók is készülnek egy adott termékről.


Címkék: HírekPromóciókWebáruház készítés Dátum: 2019-10-14