A bontás mindig könnyebb, mint az építés!
Építs kreatívan, és küldd el nekünk!
menu

» Játszani belülről kell, nem pedig a külsőre koncentrálva «

Mi az a keresőoptimalizálás?

A keresőoptimalizálás (Search Engine Optimization, SEO) lényege az, hogy bizonyos szavakra, kifejezésekre történő keresés során a weboldal vagy webáruház a Google találati listájának elejére kerüljön. Ez azért fontos, mert a legfrissebb statisztikák szerint az emberek csak az első tíz organikus találatot nézik meg. A keresgélők nagy százalékát elcsábítják a Google Ads hirdetések, és csak az igazán kitartóak görgetnek tovább.

Mi az a keresőoptimalizálás?

Hogyan lehet bekerülni a listába Győr területén?

A listába könnyen be lehet kerülni, még akkor is, ha valaki nem tesz érte semmit, hiszen a keresőrobotok rendszeres időközönként feltérképezik a webet, és az új tartalmakat és weboldalakat automatikusan beszippantják. Ami fontos, az az, hogy melyik pozícióra kerül egy adott weboldal tartalma. A Google webhelyén indított keresések nem valós időben történnek, hanem az eltárolt információk alapján. Azt, hogy hogyan kerülhet egy weboldal a találati lista elejére, a rangsorolási tényezők határozzák meg.

A keresőoptimalizálás Győr területén sem működik másképp, hiszen nincs nyilvános leírás arról, hogy a Google számára mi mennyire fontos, ezért csak következtetni tudunk arról, hogy mik azok a rangsorolási tényezők, amelyek egy weboldalt a találati listákon előrébb sorolnak másokkal szemben. Szerencsére rendelkezésre állnak olyan kutatások, melyeket keresőoptimalizálással foglalkozó cégek készítettek és nyilvánossá tettek. Ezek jó alapot adnak ahhoz, hogy milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy weboldalnak ahhoz, hogy jobb helyezést érjen el.

Milyen rangsorolási tényezők fontosak?

  • Belső linkek (OnSite SEO)
  • A webhely tartalma
  • Átkattintás arány, RankBrain
  • Kulcsszavak
  • Külső oldalra mutató linkek (OffSite SEO)
  • Design és felhasználói élmény
  • Meta tagek (keywords, description, title)
  • Horgonyszövegek
  • Közösségi média aktivitás

Miután nincs egyértelmű lista, és a különböző cégek által elvégzett vizsgálatok tartalmaznak ellentmondásokat, ezért az általunk készített összefoglaló sem tartalmaz 100%-ban tökéletes sorrendiséget a rangsorolási tényezők között.


Címkék: HírekPromóciókkeresőoptimalizálás Győr Dátum: 2019-11-07