A bontás mindig könnyebb, mint az építés!
Építs kreatívan, és küldd el nekünk!
menu

» Játszani belülről kell, nem pedig a külsőre koncentrálva «

Melyik lesz a következő egyetem a sorban?

Bizonyára mindenki emlékszik rá, hogy a Budapesti Corvinus Egyetemet nemrégiben kivették az állami fenntartású egyetemek közül. Az elmúlt időszak pozitív tapasztalatai alapján újabb egyetem fenntartását tervezik átalakítani.

Melyik lesz a következő egyetem a sorban?

A győri Széchenyi István Egyetem lesz a következő?

Megbízható hírek szerint jövő nyáron a Corvinus Egyetem után a győri Széchenyi István Egyetem kerülhet ki az állami fenntartású egyetemek listájából. Az átállás nem volt zökkenőmentes a BCE esetében sem, de a SZE vezetősége már idén készen állt volna a feladatra, hiszen ők eddig nem rejtették véka alá, hogy örömmel fogadnának egy ilyen átalakítást.

A kormány szerint sikeres a Corvinus-modell, de az ott dolgozók megkérdezése után ez eléggé vitatható. A Népszava szerint az egyik dolgozó az alábbit nyilatkozta: „továbbra is nagy a bizonytalanság, a vezetés nem vonja be az oktatókat és a hallgatókat sem az átalakítás folyamataiba, csak kész tények elé állítja őket”. További hírek szerint a fenntartóváltás óta az oktatók a közalkalmazotti státuszukat is elveszítették, ennek következményeiről az egyetemi szakszervezettel továbbra sincs megegyezés.

Győrben az Audi Hungaria Zrt. már régóta nagy szerepet vállal az egyetem fejlődésében, valószínűleg a várható átalakításokból is kiveheti a részét. További egyetemek, amelyek részt vehetnek hasonló átalakításon: Kecskeméti Egyetem, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem.

Forrás: nepszava.hu

A magánegyetemeken magasabb lesz az oktatási színvonal is?

Régóta köztudott, hogy a közegyetemeken kevés a jó szakember, és akik ott dolgoznak, párhuzamosan több intézményben is oktatnak. Az ember azt várja, hogy ha keményen fizetni kell az egyetemi oktatásért, akkor olyan szakemberek tanítanak, akik valóban értenek az adott területhez, és nem csak imitálják az oktatást. Valóban így lesz ez?


Címkék: HírekExkluzívMegbízható hírek Dátum: 2019-11-18