A bontás mindig könnyebb, mint az építés!
Építs kreatívan, és küldd el nekünk!
menu

» Játszani belülről kell, nem pedig a külsőre koncentrálva «

Megszűnik a gamer világ egyik offline sztárja

Sajnos manapság már egyre kevésbé foglalkoznak az emberek a nyomtatott médiával. Az újságok és a könyvek lassan egy régmúlt világ emlékei lesznek csupán. Helyettük megjelennek az online újságok, elektronikus könyvek és a hangoskönyvek.

Megszűnik a gamer világ egyik offline sztárja

Megszűnik a PCGuru gamer magazin

Biztosan minden gamer ismeri a már 27 éve folyamatosan megjelenő PCGuru nevű újságot. A magazin 1992 óta folyamatosan jelen van az újságosok és a játékosok polcain. Az újság hosszú ideje ugyanazon az áron volt kapható, és nem emelték a költségeket, holott a kötelező adók, a nyomdaköltség és a működés költsége folyamatosan emelkedtek. Az online marketing talán könnyebb lesz nekik, talán több emberhez juthatnak el, és csökkenthetik a nyomtatással és az újságkészítéssel kapcsolatos kiadásaikat. Az újság 2019. december 3-án jelenik meg utoljára, és ezek után már csak online lesznek elérhetőek, ahol továbbra is megírják majd a játékiparral kapcsolatos legfrissebb híreket. A tartalomszolgáltatás mellett a kiadó egy webshopot is üzemeltetni fog, ahonnan játékokat és kiegészítőket lehet vásárolni.

Időzített bomba?

Sajnos még nagyon sok újság erre a sorsra jut, csak az a kérdés, hogy pontosan mikor. Az emberek már nem ülnek le a kávé mellé olvasni, nem lapozgatják a könyveket, csupán valamilyen elektronikus kütyün keresztül olvassák az online médiát. Az újságért el kell menni, sorba kell állani, meg kell venni, tárolni kell később, stb. A modern felfogás szerint rengeteg „hátránya” van a nyomtatott médiának, miközben az emberek ugyanazt, kevesebb energiával online is elolvashatják. Az online rendszerek fenntartásához szükséges energiafogyasztás kiszámításába és az offline újságok előállítási költségébe, és ezek összehasonlításába most nem megyünk bele.

Szerkesztőségünk is sajnálja a PCGuru magazint, de a minden rosszban van valami jó elv alapján örüljünk annak, hogy ennyivel kevesebb papír fogy majd évente, és talán több fa marad a helyén kivágatlanul.


Címkék: HírekPromóciókOnline marketing Dátum: 2019-11-27