A bontás mindig könnyebb, mint az építés!
Építs kreatívan, és küldd el nekünk!
menu

» Játszani belülről kell, nem pedig a külsőre koncentrálva «

Még jó, hogy a levegőért nem kell fizetni!

Sokszor mondjuk ezt, amikor már elegünk van abból, hogy mindenért fizetni kell. Sajnos van olyan ország a Földön, ahol ez már nem vicc, és a tiszta levegőért valóban fizetni kell. Indiában olyan magas a légszennyezés, hogy a hatóságok sok szankciót bevezettek, de ezek ellenére sem javult sokkal a helyzet.

Még jó, hogy a levegőért nem kell fizetni!

A vicc valóra vált

Sajnos az emberi tevékenység nagyon káros a környezetre, de már az emberekre is. Világunk már annyira felgyorsult, hogy nem lehet egyik pillanatról a másikra bevezetett intézkedésekkel sokat javítani a kialakult helyzeten. A változáshoz globális felfogásjavulásra lenne szükség, de még akkor is elég sok időnek kellene eltelnie, hogy minden okozott kár rendeződjön, vagy éppen elfogadható legyen.

Delhiben megnyílt az első oxigén bár, ahol a vásárlók 15 percig lélegezhetnek tiszta oxigént. A terápia ára magyar pénzre számolva kb. 1500 forint. A cég tulajdonosa is úgy nyilatkozott, hogy senki nem gondolta volna, hogy ez egyszer valóra válik majd. Az emberek azt nyilatkozták, hogy folyamatosan kapar a torkuk a kialakult szmog miatt, nehezen tudják elviselni a folyamatos orrfolyást és a szemük irritációját. A bárban könnyű a látogatók szerzése, mert akik kipróbálták, számukra nagyon jó érzés, és állításuk szerint a kúra segít nekik elviselhetőbbé tenni a mindennapi életüket.

A súlyos, a WHO határértékeit akár tízszeresen is meghaladó értékek csak a fővárosban 46 millió ember egészségét veszélyeztetik. Az ország egészségügyi minisztere erre csak azt tudta javasolni, hogy mindenki egyen több répát, mások pedig imára buzdították az embereket a helyzet javulása érdekében.

Sajnos az ilyen hozzáállással nem lehet megmenteni az emberiséget és a Földet sem. Egyre inkább kijelenthető, hogy az emberek a saját vesztük felé rohannak, és meg vannak számlálva a napjaink ezen a bolygón.