A bontás mindig könnyebb, mint az építés!
Építs kreatívan, és küldd el nekünk!
menu

» Játszani belülről kell, nem pedig a külsőre koncentrálva «

Meddig bírja a Föld az üzleti tevékenységünket?

Sajnos az emberek nem veszik észre, hogy a vesztükbe rohannak. A nagy cégek csak a pénzt számolják, és mindent megtesznek azért, még ha ez a Föld rovására is megy, hogy a lehető legtöbb legyen nekik belőle. Itt most nem a profit maximalizálással van a baj, hanem a mikéntjével.

Meddig bírja a Föld az üzleti tevékenységünket?

Két kézzel pusztítjuk a Földünket

A Föld legnagyobb esőerdői az Amazonas-medence brazil részén helyezkednek el, amelyekről csak folyamatosan azt hallani, hogy egyre nagyobb ütemben fogynak. A legfrissebb adatok szerint az elmúlt évekhez képest 29,5 százalékkal több fát irtottak ki a területen. Ez összesen 9762 négyzetkilométernyi területet jelent. Az új brazil elnök számára az üzleti tevékenység sokkal fontosabb, mint a természet védelme. Az ő hatalomra kerülése óta emelkedtek ezek az amúgy is szomorú adatok. A sejtések szerint a fakitermelések mögött elég sok illegális tevékenység is lehet, amelyet meg kell magyarázniuk az Amazonas-medence kormányzóinak.

„Az Amazonas a világ legnagyobb esőerdőjeként létfontosságú, mivel jelentős mennyiségű szén-dioxidot raktároz el, és ezzel lassítja a globális felmelegedést. Az elmúlt évtizedben a korábbi brazil kormányoknak adminisztratív eszközökkel, bírságokkal sikerült visszaszorítani az erdőirtásokat. Bolsonaro és kormánya azonban bírálta ezt a szankcionálást és elnézte a környezeti károkozást.” - írja a hvg.hu.

A sok fakitermelés helyett inkább arra kellene törekedni, hogy minél több fát ültessenek a területre, és igyekezzenek helyreállítani azokat a károkat, amit eddig okoztak a természetnek. Erre már nagyon sok fejlett országban volt kezdeményezés, és ezeken az alkalmakon több millió fát ültettek el egy nap alatt a jövő nemzedékének. Az Amazonas területén nem csak egy napot, hanem egy hetet is simán lehetne azzal tölteni, hogy visszatelepítsék a kivágott fák egy részét.