A bontás mindig könnyebb, mint az építés!
Építs kreatívan, és küldd el nekünk!
menu

» Játszani belülről kell, nem pedig a külsőre koncentrálva «

Kik azok a székelyek?

A székelyek magyar tudatú és magyar nyelvű népcsoport. Első okleveles említésük 1116-ból maradt fenn, eredetileg a Magyar Királyság nyugati gyepűinek mentén éltek. Származásukat tekintve számtalan elmélet született, azonban eredetüket bizonyító történelmi ismeretek hiányában szinte lehetetlen pontossággal megállapítani kilétüket.

Kik azok a székelyek?

Kedveltek a székely viccek

A székely viccek nem a székelyektől származnak, éppen ezért érdekes helyet foglalnak el a viccek univerzumában. A legtöbb esetben nem ostobának ábrázolják őket, nem lekezelően bánnak velük. Bár az egyszeri székelyek technikailag olyan tudatlanok, hogy adott esetben a tükörben is egy másik embert látnak, máskor váratlanul tájékozottnak bizonyulnak. Ez azonban olyan végletes szűkszavúsággal nyilvánul meg, amiből nem tudjuk, a vicc szereplői mit is tudhatnak igazán. Ahogy azt sem, hogy humorosságukon humorizálunk-e, vagy ők komolyan mondják azt, amin mi nevetünk. Jól szemlélteti ezt az alábbi vicc is:

Két székely fát vág az erdőben. Azt mondja az egyik:

  • Te, tudod-e, mi az a vagánykodás?
  • Nem tudom.

A székely földobja a baltát, alááll, és az utolsó pillanatban ugrik el a leeső fejsze alól.

  • Na látod, ez a vagánykodás.

A másik székelynek megtetszik a dolog, így másnap a fiával megy ki az erdőre, gondolja, megmutatja, mit tanult.

  • Fiam, tudod-e mi az a vagánykodás?
  • Nem tudom.

A fickó feldobja a baltát, alááll, majd amikor el kellene ugrani, megbotlik, és agyonüti a balta. A fiú egyedül megy haza. Otthon az anyja:

  • - Apád hol van?
  • - Még kinn vagánykodik az erdőben.

Ehhez hasonló és még sok más viccet olvashatunk a vicc24.hu weboldalon. A statisztikák szerint több mint 4.000 viccet gyűjtöttek össze a szerkesztők, és megtalálhatóak az abszolút, állatos, anyós, autós, bűnözős, cigány, erotikus, etióp, házasság, hirdetéses, indián, iskola, Jean, katona, kérdés-felelet, kocsma, közlekedés, megtörtént, morbid, Móricka, munkahely, orvos, pikáns, politika, rendőr, skót, sport, Stirlitz, számítástechnika, szex, szőke nő, ügyvéd, vallásos, zsidó, egyéb viccek.


Címkék: HírekExkluzívSzékely viccek Dátum: 2019-08-15