A bontás mindig könnyebb, mint az építés!
Építs kreatívan, és küldd el nekünk!
menu

» Játszani belülről kell, nem pedig a külsőre koncentrálva «

Hogy épült a nyíregyházi Lego gyár?

Bizonyára sokan játszottak gyermekkorukban a képzeletükkel és teremtettek különféle világokat maguknak a Lego adta fantasztikus lehetőségeket kihasználva. A Lego a gyerekekért van, és éppen ezért épült meg Magyarország egyetlen Lego gyára Nyíregyházán.

Hogy épült a nyíregyházi Lego gyár?

Érdekes számadatok a Nyíregyházán épült Lego gyárról

  • A földmunkák során több mint 376.000 m3 földet mozgattak meg, és 9.000 darab cölöpöt használtak fel.
  • 120.000 m2 ipari padlót és 85.000 m3 betont és ugyanennyi aszfaltot építettek be.
  • Ezt összesen 100 tervezőmérnök és 2.000 építőmunkás hozta tető alá, amivel 250 új munkahelyet teremtettek az országban.
  • A gyár teljes területe 122.000 m2

Mit kell még tudni róla?

Az épület tetején összegyűlik az esővíz, amelyet öntözéshez használnak fel. Ez önmagában nem tűnik nagy dolognak, de ezzel 57.600 m3 ivóvizet spórolnak meg évente. A gyárban arra is figyeltek, hogy senki ne tudja égve hagyni a villanyt. Ezt úgy érték el, hogy mozgásérzékelős lámpatesteket használtak fel mindenhol, így ha nincs szükség rájuk, automatikusan kikapcsolnak. Az épület anyagainak megválasztásakor korszerű alapanyagokat választottak, de nagy hangsúlyt kaptak a környezetkímélő építőanyagok is. Például a faanyagot olyan helyekről vásárolták, ahol újratelepítések vannak. Ezek nagyon hasznos tanácsok más nagy gyárak számára is, hiszen közös érdekünk a környezetünk kímélese.

A Lego egyik legflexibilisebb gyára a hazánkban felépített változat, hiszen ez nem csak a Lego, hanem a Lego Duplo kockák gyártására is képes, ezzel az összes jelenleg ismert Lego technológiát képes befogadni az épület. Ez a gyár még abban is különleges, hogy teljesen moduláris kiállítással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy bármely részleg önállóan bővíthető a többitől függetlenül is. A legtöbb termelési egység a duplájára bővíthető.

Hazánkban van jelenleg a Lego csoport által egy ütemben végrehajtott legnagyobb környezetbarát beruházása.


Címkék: HírekA kocka el van vetve!Hasznos tanácsok Dátum: 2019-12-18