A bontás mindig könnyebb, mint az építés!
Építs kreatívan, és küldd el nekünk!
menu

» Játszani belülről kell, nem pedig a külsőre koncentrálva «

Hiába a gyors kommunikáció?

A mai gyerekek a klímaválságnak köszönhetően már nagyon sok mindenről lemaradnak, amit korábban még élvezhettek az emberek. Éppen ezért a fiatalabb generációkban van meg a tenni akarás az ellen, hogy változtassanak a jelenlegi helyzeten.

Hiába a gyors kommunikáció?

Gyors életvitel és kommunikáció

Ma már azt hinné az ember, hogy a modern webes szolgáltatások jóvoltából nagyon hamar eljuttathatóak a fontos információk a célközönség számára, de ha a Földünk jövőjéről van szó, akkor már hiába a jelenlegi gyors kulmináció, az emberek nem vesznek tudomást róla. Hiába készülnek megható videók, alátámasztott beszámolók, valós felvételek a problémáról, még sok vezető politikus nem hisz a klímaváltozásban, és a vele járó súlyos következményekben.

Sajnos a legnagyobb elszenvedői a jelenlegi problémának a gyerekek lesznek, akik igazából nem is tehetnek erről az egészről, ők csak megkapják azt, amit mi hátrahagyunk nekik örökségül. A felelős szülők nyilván sokat megtesznek azért, hogy a gyerekük már most a szelektív hulladékgyűjtésbe és az újrahasznosításba nevelkedjen. Számukra már alapértelmezett dolog lesz, hogy óvniuk kell a Földet. Mivel a gyerek példaképe a szülei, fontos szempont, hogy a szülőktől ne lássanak rossz példát, hiszen akkor azt fogják megtanulni.

Változnak az évszakok...

A mai gyerekek sajnos már nem tudják, milyen egy jót szánkózni, havat már nagyon ritkán látnak. Az évszakok is egyre jobban eltolódnak, már nem annyira éles a váltás a tavasz, nyár, ősz, tél között. Ez mind visszavezethető az emberi tevékenységre és a globális felmelegedésre, és ezt már ők is tudják. Iskolákban végzett felmérések alapján nagyon érdekes válaszokat adnak ezekre a problémákra a gyerekek. Nagyon jól látják, hogy amit a többség tesz, az nem jó, és szerencsére látják a helyes utat is. Bízzunk benne, ha a jelen nemzedék és a jövő összefog, akkor még lesz remény a Föld számára.